Det blev en till session

Kunde inte hålla mej så jag startade upp 6st bord på nya sidan.
Det första som händer är 3 förlorade all ins mot semi-shortstacks.
JJ vs AT, KK vs 88 och QQ vs 8T (på floppen K84)  men mot slutet fick jag dubbla med AA vs AK, fick betalt med en färg och några halvstora potter med top-par.
Sista handen hade jag JTs och floppen kom J43. Jag betade och fick syn av SB. turn var en 8a som dessutom gav mej färgdrag. river var en 4a och fisken betar in i mej jag blixtsynar och han visar upp A4.
Vafan pysslar han med?
skit samma, det blev marginellt plus till slut. 182$.

Rekordmånad ty you

Månaden började med ett rake-race (där man ska spela så mycket som möjligt under en viss tid) och jag låg 9k+ efter bara några dagar. Sedan stog det ganska mycket still i en vecka. Tog en paus på ca 10 dagar i mitten av månaden då jag var less på pokern och när jag väl hittade suget igen så var det en hel del plussande.

Idag körde jag sista sessionen för månaden. Mixade bord från mitt gamla och nya nätverk och på 20 minuter drog jag in ca 2000€. Dom är helt värdelösa på det nya nätverket... Blir nog till att spela mer där.

Månaden slutar 14884€+ vilket är rekord för mej. Och detta rekord inträffar en månad som jag egentligen tyckt gått dåligt, men thats poker.
En annan lustig sak är att jag idag floppade två fyrtal samtidigt.

Har inte fått till handhistoriken på nya sidan så jag kan inte visa nån rolig hand därifrån (dom är trots allt dumma i huvet så det blir roliga händer per automatik)

HEJ DÅ


September ser bra ut

Hej alla shorties.

Har fixat en "back up-sida" för dom gånger det är ont om bord uppe på min nuvarande sida.
Satte in 1400$ och småspelade lite. slutade på ca 1600$ efter nån halvtimme.

Spelade också en rätt kort session på fortunepoker som gick lite bättre, 650+ blev det.
Månaden ser jävligt fin ut i nuläget. 122500kr+ (12793€+)

Har blivit mer och mer sugen på en ny lägenhet men eftersom jag inte finns "på radarn" får jag inte ta lån och då blir det svårt att få tag på en insatslägenhet, däremot finns det en hel del fina hyresrätter. Får väl se hur det blir med det framöver.
Blev lurad av banken idag som vanligt, fick mitt VISA-kort som jag väntat på en månad, men när jag kom hem märkte jag att det var ett kort som var spärrat så nu får jag vänta på ett nytt ospärrat kort.
Tack handelsbanken.

Kan dra upp en halvintressant hand från fortunepoker



Kan börja med att säga att Mathias Rex är en riktigt bra regular som jag gärna inte ser på mitt bord, men samtidigt har jag några tusen händer spelade med honom så lite halvkoll har jag nog.

När  han höjer utg pre flopp tar jag den lite tighta linjen och kallsynar på knappen. Inget fel med det förutom att det finns en lite chans att bli squeezad från blindsen, men samtidigt maskerar det handens styrka. Folk är inte vana att bli kallsynade av AQ på nl400 och detta är det som blir viktigt senare i handen.

Floppen kommer fina Q56 med möjligt färgdrag. Han gör ett standard C-bet vilket jag oftast ser som en träff av något slag. Folk checkar ofta den här sortens floppar när dom inte har position (och är inte blivit hjälpta av floppen).
Med min premiumhand måste jag självklart höja på den här dragiga floppen.
Han tänker inte länge innan han trycker på pottknappen och jag blir tvungen att ta ett beslut.
Här sätter jag honom på en semi-stark hand. Jag tror att han tror att jag har ett färgdrag och det är exakt det jag försökt representera på floppen (genom omvända timing tells och storleken på min raise).
Jag sätter honom på antingen KQ, färgdrag, överpar eller set. Set är inte så troligt då han blixthöjde mej på flopp. Folk med starka händer brukar oftast tänka ett tag innan dom agerar. Dom funderar på hur dom ska få ut mest pengar osv.

Jag känner att jag leder minst 80% av gångerna här jag tror ganska starkt på en KQ eller AQ i hans hand. Jag tror han 3-bettar floppen för att han inte sätter mej på en sån stark hand som AQ utan möjligtvis QJ/QT eller färgdrag.
Självklart är jag inte säker på min teori, men det känns väldigt troligt. Jag tänker en liten stund och pushar sedan.
Han i sin tur tänker en stund (nu vet jag att jag har honom) och synar sen.

När jag får se ärgen sitta på turn känns det inte lika kul men det slutar med att potten skickas till mej och han muckar.
Jag står fast vid att han har KQ. Det är den enda troliga handen. Tror inte han skulle spelat så med 78 på en färgdragsbräda. Ett 8-högt stegdrag står sej trots allt inte så bra mot ett färgdrag.

/Per the man


Ointressant session

Planerade att lira en timme eller två här på söndagskvällen men det var ont om bord uppe och när jag väl började spela tog det inte lång tid innan folk började försvinna inför (det jag antar är) deras jobb-måndag.

40 minuter blev det iaf, och ett bra resultat för den korta tiden också 531€ drog jag in i kassan.

Ingen hand som var speciellt intressant så jag kollade igenom handhistoriken och tog den hand som jag vann mest på.
Kan väl göra nån liten analys.



Spelaren på plats 3 med namn Maiskia har jag aldrig sett och är därför antagligen dålig. Dessutom limpar han UTG här vilket stärker min teori.

Så han limpar och jag höjer självklart. alla lägger sej fram till fisken som helt förväntat synar.
I det här läget är hans range i princip allt utom premiumhänder.

Floppen ger oss toppar vilket kanske inte ger oss fjärilar i magen men mot en fisk brukar det vara nöten.
Han checkar och jag trycker ut ett standardbet helt enligt glimnes pokerhandbok.
Nu blir det lite klurigt för herr fisk bestämmer sej för att göra miniraise. Här blir hans range någont med definerad. Han har träffat en del av floppen, men frågan är vad.
En miniraise i det här läget är antingen nöten eller en svag hand. En svag hand är vad jag hoppas på och det innebär i mina ögon KJ,KT,Kx, 9x, 87 eller färgdrag.
Att lägga sej här skulle vara väldigt vegt iom den dragiga brädan så då är frågan: syn eller höjning?
Att höja borde vara rätt om vi har bästa handen, men om man ska tänka till lite så kan man konstantera att höjer jag så slänger han alla händer vi slår (förutom dragen som han synar eller pushar) och alla händer som slår oss lär inte lägga sej.
I slutändan så blir det helt enkelt ett värdebet åt honom varje gång vi är slagna och mot ett färgdrag har vi inte allt för bra equity, speciellt inte ett A-högt sådant.

Däremot, hade jag haft AK hade jag nog höjt. Kanske också KQ. Men KJ känns inte riktigt som en hand man vill slänga in degen med här.

Så vi tar en syn och turn är en 9a. Suck tänker jag eftersom jag hoppats på att han har något i stil med A9.
Potten är på 165 och han betar 44. Idiot.
Min erfarenhet säger mej att detta antingen är en kåk eller färgdrag som vill se river billigt.
Nån gång då och då kan det vara en svag kung också.
Även om vi kanske inte älskar läget så måste vi såklart syna här även om Glimne skulle förespråka fold mot det uppenbara fyrtalet.

River är en till 9a och äntligen kan man andas ut. Det enda jag inte vill se nu är en shove för då har han fyrtal och jag är för dålig för att lägga min kåk.

Han checkar vilket i princip alltid betyder färgdrag här, jag funderar ganska länge och gör sedan ett bet på 56 i en 253-pott. Förhoppningen är att han ska bluffhöja med sitt missade färgdrag, men istället får vi en syn och han muckar medan vi ser markerna fara mot våran plats.
Jag trodde aldrig att jag skulle bli synad där. Var 90% säker på en blixtfold.
Så vad i hela friden har han?
Det jag skulle gissa på är TT-JJ-QQ. A-högt färgdrag eller möööööjligtvis 66.

Skum hand men man får väl bara säga "please come again" till fisken med ett leende på blygdläpparna.


http://pokerhome.com/Deader/profile

Lång session

Körde ett till pass idag med höga förväntningar...
Tyvär gick det åt andra hållet istället. Det som kändes mest var när jag förlorade 4 AK på raken mot AQ, 88 KJ och A3 men vad ska man göra?
Få in pengarna med bästa handen och hoppas på det bästa brukar funka rätt bra.
Spelade längre än vanligt, jag brukar ha en tendens att göra det när det går dåligt, man måste ju "vinna tillbaka" det man förlorat så man sitter timme efter timme och kämpar. Slutar oftast i katastrof.

Tog igen en del av det jag förlorade i början men slutade ändå 525€ back. Jaja, jag är fortfarande lite plus för dagen och dessutom har jag nog jobbat in en hel del rake.
Ligger ca 11k€+ för månaden nu och det är ju finfint ändå.

Spelade så sjukt många händer och jag kommer inte ihåg någon av intresse så vi skippar handhistoriken den här gången.


Det går framåt

Kände mej sugen att lira lite så det blev en timme poker här på eftermiddagen.
Inte så mycket att säga egentligen, det var väl nån liten bad beat nånstans men inte mycket mer än så.



Vad ska man säga. Killen är värdelös och det gör inte så mycket att förlora den här potten, men vafan. 300€ till i rullen hade jag inte sagt nej till.

Sessionen slutade 707€+
http://pokerhome.com/Deader/profile

"Det duger i krig"

Hej medborgare och medvurstar.

Drog en till session och det var ganska felfritt spel i överlag, tyvär förstörde fru fortuna en hel del.




Den enda intressanta handen här.
Lite historia mellan mej och klonkovic, han har dragit ut mej ett par gånger innan så det är väl lite personligt nu och det är väl anledningen till synen pre.
Floppspelet är standard.
Turn är nöten och vi har ett par alternativ till hur vi ska spela.
1. Check raise (det som känns uppenbart)
2. Bet.
Jag fick fundera lite här och kom fram till att det är bäst att beta rakt ut på den här nivån.
Resonemanget går såhär: Check raisar jag så vänder jag i princip mina kort upp och ner då det bir så tydligt att jag har minst 2-par vilket innebär att han lägger sej varje gång och jag får bara in hans bet. Men om jag betar ut turn kan han få för sej att jag har ett svagt ess och då kan jag förhoppningsvis få in ett litet bet på river också. Så jag väljer att betta 40 in i en pott på 55. För att inte visa för mycket styrka.
När han synar så sätter jag honom på framför allt AJ AQ eller AK, ibland A7 eller A8. Qj är i princip det enda drag jag kan sätta honom på här för det ger honom öppet stegdrag.

River: Q (78TAQ)
Här får jag den där stora varningslampan i hjärnan som säger åt mej att lugna ner bettandet.
Det finns tre alternativ
1. Check. syn
2. check raise
3 Bet, ???

Check syn känns väldigt svagt då det finns en risk att han checkar typ A5 bakom.
Check raise känns farligt och det ger inte mycket värde. Har han AJ kommer han syna ett bet. Men han kommer inte syna våran check raise så det är -EV
Så bet är rätt alternativ. Jag väljer att beta 64 i en 135 pott (notera hur rädd jag är för AQ redan här) och som väntat får jag en höjning mot mej.
Att syna här känns jävligt tunt egentligen och jag borde verkligen folda. Känner mej slagen 90% av gångerna. Men som vanligt finns det några faktorer som framkallar synen

1. Jag blir förbannad och tänker "Nu måste jag få se vad han drog ut mej med den jävla horan!"
2. Jag betar svagt vilket kan frammana en bluff (enbart troligt om han har QJ och missat draget)
3. Det är fullt möjligt att han höjer A7 eller A8 här.

Men faktum är att jag borde lagt mej. Jag vet att jag är slagen här och tiltad som man är söker man ursäkter för att få syna. En av mina svagheter i poker.

Sessionen slutade iaf 351+ efter många upp och nergångar.
http://pokerhome.com/Deader/profile

Efter en motivationssvacka..

..Har jag inte spelat så mycket senaste veckan förutom ett par korta sessioner.
Men idag var jag taggad så jag plockade upp 8 bord och började nöta.
En fisk som antingen är lottomiljonär eller har rika föräldrar sitter på de flesta bord. Förstår inte hur han kan spela på denna nivå.

Efter bara några få händer hittar jag klonken mot honom. Efter att han spelat pre flopp som den totalfisk han är släpper jag aldrig när han ställer på floppen. inte illa att vinna 10.000kr när man har 14% chans att vinna men det är väl bara att tacka och ta emot.


-----

Ca 20 händer senare på ett annat bord möter jag en fisk jag aldrig sett förut som sa sej ha AK.
Korkad som han är re-raisar han inte ytterligare pre utan låter mej få en chans att bluffa bort honom på en låg flopp. Idiot.
När väl floppen har kommit kan varken han eller jag spela på ett annat sätt. Jag checkar för att jag i princip floppat nöten och vill ge honom en chans att bluffa. Jag är inte rädd för något kort på turn så jag kan släppa ett gratiskort om han checkar bakom.



---

Största förlusten var den här handen. Borde foldat pre men vi var något djupare än vanligt och den var suited. Problemet med en sån här hand blir ganska tydligt när man ser spelet på den här floppen.
Vet inte riktigt om jag borde lagt mej såhär i efterhand. Hans range är här: TT, AK eller bluff. Försökte inge en omvänd timingtell och betsizade så det skulle se ut som att jag ville stjäla potten. Dvs jag försökte framkalla en syn vilket han kan ha läst som svag (som jag ville) och då pushat som en bluff.
Därför är jag fundersam om jag borde synat eller inte.
Hur som helst hade jag sluppit beslutet om jag bara foldat pre.




Sessionen slutade på 539€+ vilket är helt okej,

http://pokerhome.com/Deader/profile   <--- Där kan ni se hur mitt pokerspel går

Per och poker. En bakgrundshistoria




Hej dyrkare och sektmedlemmar.

Eftersom jag tänkte rikta in den här bloggen på mitt liv som pokerspelare så tänkte jag ta en tillbakablick först.

Vettefan när jag spelade poker för första gången. Antingen var det med Pungkulecrille Spannis och Denny live eller så var det med Idde, Orre och de andra internetkidsen online.
Hur som helst så hoppade jag av skolan efter ett år i gymnasiet och efter det har jag försökt tjäna pengar på ett eller annat sätt. Jobb har aldrig verkat så attraktivt så jag brydde mej inte om att söka jobb.

Efter ett par år efter att jag hoppade av skolan så insåg jag att poker kunde man nog tjäna pengar på om man blev duktig.
Jag började spela på svenskaspels poker och förlorade såklart konstant i början, småpengar iofs, nån femtiolapp hit och dit.

Plöjde igenom en hel del pokerböcker för att bli bättre. Minns en natt då jag läste igenom en hel bok. På den tiden var poker ganska beroendeframkallande, och i nuläget är det nästan jobbigt att behöva spela.

I nuläget har jag spelat 2.5 år har jag kommit fram till, give or take a few months.
Jag är en tjurskalle och har alltid varit det. Om jag säger något så kan jag aldrig ta tillbaka det. Ett nej betyder alltid nej och det går inte att ändra på i min värld tex.
Så när jag bestämde mej för att tjäna pengar på poker lade jag all energi på att bli bättre och har kämpat i 2.5 år för att komma dit jag är idag.

Vägen har inte varit lätt kan jag säga. Har gulat (varit pank) ett antal gånger. Lånat pengar till hyran osv. Poker tar på psyket när det går dåligt vilket delvis har resulterat i att man nuförtiden knaprar antidepressiva (asbra investering,  har tjänat några hundra tusen sen jag började med dom). Jag rekomenderar ingen att börja spela poker idag. Det är för lång väg till pengarna så att säga. Dessutom kan ditt liv gå åt helvete om du tar dej vatten över huvudet.

Ungefär för ett år sen flyttade jag hemifrån med 13.000 kronor som kapital. Tanken var att antingen skiter sej allt, eller så kan jag leva på poker. Det gick rätt bra första månaderna men i januari gick allt åt helvete och jag gulade. Gjorde något som jag skäms för men inte ångrar, jag började ta pengar från mina fonder som min familj sparat åt mej sen jag var liten för att finansiera pokern.
Var väl inte my proudest moment, men samtidigt var det en nödvändighet för att överleva och idag är jag glad att jag tog pengar därifrån. Hade jag inte gjort det hade jag inte haft möjlighet att fortsätta spela poker och till slut bli riktigt vinnande som jag är idag.

I januari/februari nån gång gjorde jag mitt livs bästa investering, jag blev medlem på en poker-coachnings-sida där pokerproffs spelar in när dom spelar och kommenterar under tiden. Detta hjälpte mej enormt mycket och sen dess har jag vunnit stabilt.

I nuläget tjänar jag ca 100.000kr i månaden skattefritt och lever mitt liv som jag själv vill. 90% frihet i livet. Precis det jag siktat på sen jag började med pokern.

Nackdelen är att jag lever sjukt osocialt nuförtiden, men vafan. Får väl köpa nån rysk kvinna att gifta mej med om det skulle krisa.

Over and out
/Per Nilsson - Er uggla i mossen

Posten har tappat bort mej

Hej alla beundrare, fans och älskare!

Idag var en sjukt viktig dag då jag hade 3 (!!!) saker inplanerade och det är ungefär 3 saker mer än vanligt jag gör på en dag.
Första delen i min dagsplan var att ta en sväng till banken och äntligen få tag i mitt VISA-kort. Anledningen till att jag vill ha ett VISA-kort är att dom accepteras på fler internetaffärer och i mitt fall så går det snabbare att ta ut pengar från pokerkontot med VISA än vad det gör med mastercard. 4-5 dagar med mastercard och ca 3 dagar med VISA. Lätt värt det.

Så med hopp i sinnet drog jag iväg med min racer-opel och väl framme vid banken får jag se något skrämmande: Det var minst 10 pers inne på kontoret. Och här sitter jag med människofobi och måste vistas där inne aldelens för länge för min egen hälsa. I slutändan fick jag ändå inget VISA. Det hade visst inte kommit. Kontorssnubben som dessutom också hette Per hittade inte mina andra papper som jag skulle få.
Lite rövigt att dom först ringer och säger att jag ska komma in "på fredag" och när jag väl är där har dom inget av det jag skulle få. Besviken på omvärlden som vanligt med andra ord.

Steg2 i min dagsplanering - Möte med indiern

I ungefär två veckor  har jag tjatat på indiern Denny att få igen ett xbox-spel och äntligen var det dags.
Vi bestämde att vi skulle mötas på kebab-haket i haga och göra bytet (jag hade nämligen lånat ett spel av honom också)
Kebabtallriken på Blå & Gul i haga är lätt bäst i sundsvall. Synd bara att jag inte bor i haga längre så det blir inte så ofta nuförtiden.
Trevligt att träffa Denny för övrigt. Både han och Spannis har gått under jorden på senare tid. Spannis har visst gått och blivit muslimterrorist eller nått. Ber tydligen till Mekka sägs det. Idiot.

Sist men inte minst så hade jag ingen pepsi och det var som ni alla förstår ett stort problem. Jag fungerar inte utan pepsi. Per utan pepsi är som Crille utan back slick. Det handlar om identitet. Sagt och gjort, så åkte jag till willys och handlade det som behövdes.

Som rubriken säger så verkar jag ha försvunnit från systemet. Jag gjorde en adressändring (efter att ha bott här i ett år) för några veckor sen och sen dess har jag inte fått ett enda brev. Det värsta är att jag väntar på 3 paket. Lite Blue ray-filmer osv.
Har raidat postlådan hos mina päron varje dag senaste veckan för att se om jag fått nån post dit. Men icke.

Hej då nördar




Ger upp lunarspeech

Orkar inte skriva som en gös längre. Det tar för lång tid och jag orkar inte ventilera mina tankar (kanske tur för allmänheten att ni inte får redan på alla fantasier som gömmer sej i min mainframe)

RSS 2.0